over daan

 

Mijn naam is Daniëlle Ruijs. Veel mensen noemen mij Daan. Vandaar de naam van mijn praktijk: Huis van Daan.

Ik ben moeder van 2 kinderen: een zoon en een dochter, die beiden op de middelbare school zitten. Twee heerlijke tieners, die mij als opvoeder en mens op alle vlakken lekker in beweging houden.

Ik werk al heel mijn leven met kinderen en heb daar veel plezier in. Ik kan er mijn eigen speelse kant in kwijt en vind het geweldig hoe kinderen mij elke keer weer dingen leren over mezelf en het leven. Mijn grootste drijfveer, zowel in m’n yogales als in coaching, is het aanboren van de innerlijke kracht van elk kind. Zodat het zichzelf kan zijn en (zelf)bewust en met (zelf)vertrouwen in het leven kan staan. Dit geeft een stevige basis om eigen keuzes te maken en op een positieve manier, in verbinding met anderen, zijn of haar leven te leven.

Hoewel alle kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in mijn praktijk welkom zijn, ligt mijn hart heel erg bij het werken met meiden. Veel meiden (of ze nou groot of klein of zelfs volwassen zijn) kampen met onzekerheid en maken zichzelf onnodig klein en afhankelijk van (het oordeel van) anderen. Ook ik ken dat en heb bij mezelf en vrouwen om me heen gezien wat een enorme verspilling van talent dat is!  Ik wakker graag in elk meisje haar vlammetje aan zodat ze haar licht kan laten schijnen en krachtig haar eigen pad kan lopen. Daar kan je volgens mij niet vroeg genoeg mee beginnen!

Mijn roots voor het werken met kinderen liggen bij de HBO-opleiding sociaal pedagogische hulpverlening. Tijdens en na mijn studie heb ik met kinderen en ouders gewerkt in verschillende settings, zoals een kinderdagverblijf, wonen voor verstandelijk gehandicapte kinderen, residentiële behandeling van tieners en dagbehandeling van jonge kinderen met sociaal-emotionele en gezinsproblematiek.

De afgelopen 15 jaar heb ik als zorgleerkracht in het speciaal onderwijs gewerkt met leerlingen met een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals ASS, ADHD en/of gedragsproblemen. Na een soort tussenjaar op een peutergroep op een leuk kinderdagverblijf in Zeist, ben ik inmiddels terug als groepsleidster in de zorg. Voor Prokino in Nijkerk werk ik nu op een behandelgroep voor jonge kinderen met gedragsproblematiek.

De opleiding tot allround kindercoach (emotiegericht, intuïtief en creatief) en mijn kinderyoga-opleiding heb ik gedaan bij Helen Purperhart. Daarnaast ben ik geschoold in Sherborne bewegingsspel, Rots en Watertraining met focus op meisjes en vrouwen, en muziek voor het speciaal onderwijs.

Als kindercoach ben ik verbonden aan Expertisecentrum-Uniek, dat werkt met een zogenaamde ‘flexibele schil’ van professionals voor zorgarrangementen voor leerlingen op basisscholen in Amersfoort.

In mijn vrije tijd geniet ik enorm van schilderen. Lekker grote doeken waarin ik experimenteer met kleur en vorm. Ook ben ik al jaren bezig met meditatie, lichaamswerk en trainingen voor persoonlijke groei. Dit is voor mij een grote inspiratiebron in mijn werk als coach en in mijn yogalessen. Ik hou van in de natuur zijn, wandelen, zingen, dansen, creatief bezig zijn en lezen.

Ik vind het heerlijk om te onderzoeken, te verdiepen, nieuwe dingen te leren en mezelf te ontwikkelen. Ook jou help ik daar graag een stukje verder mee op weg.  Ik geniet er van samen op weg te zijn, om te prikkelen, de boel in beweging te zetten en te kijken of we net dat stapje verder kunnen maken. Naast veiligheid en warmte sta ik garant voor actie en energie.

 

Als je je thuis voelt bij Huis van Daan, kom dan spelen, voelen, ontdekken en ervaren hoe fijn het is om in je kracht te staan, je hart te volgen, te stromen en jezelf te zijn!

 

 

Tip: neem een kijkje in de kinderyogawinkel Jip & Jan van Helen Purperhart. Voor boeken, cd’s en materialen over bewegen, spelen, ontspannen, positief denken, samenwerken en nog veel meer! Dat doe je door hieronder of rechts op de pagina’s op de afbeelding te klikken.

Jip&Jan kinderyoga winkel