Yoga

spelen, bewegen, ontdekken en ontspannen

 

Aanbod:

 • Yoga-avonturen voor meisjes uit groep 5, 6 en 7 (Kies je Kunst/Kies je Sport), oktober en november 2017
 • Yoga-avonturencursus voor 7-11 jaar, januari 2018
 • Losse yoga avonturen workshop voor kinderen van  7-11 jaar, kerstvakantie 2017
 • Losse workshops Peuteryoga voor kindjes tussen 2 en 4 jaar en ouders
 • Kleuteryoga 4-6 jaar

 

We leven met z’n allen in een hele drukke samenleving. Kinderen hebben vaak een vol leven, met school, hobby’s, vriendjes en vriendinnetjes. Superleuk natuurlijk, maar soms is het ook fijn om even niets te hoeven.

Kinderyoga biedt je kind de mogelijkheid om de dagelijkse drukte even los te laten.

Er wordt bij yoga niet gekeken naar prestatie, iedereen kan zichzelf zijn. Of je nu druk bent of juist rustig, heel verlegen of een flapuit, lenig of niet, je bent goed zoals je bent. Iedereen kan meedoen!

Veel mensen hebben bij kinderyoga het beeld van een groep kinderen die een uur lang in de lotushouding aan het mediteren zijn. Niets is minder waar! Een kinderyogales lijkt namelijk maar weinig op een les voor volwassenen. Kinderyoga is beslist geen zweverige bedoening, maar juist stevig met beide benen op de grond! In mijn lessen staan spel, fantasie, plezier en creativiteit centraal. Ik maak gebruik van muziek, spelletjes, bewegen, zingen en tekenen en werk elke les met een thema. Kinderen vinden het heel leuk om in een groep een avontuur te beleven. We gaan bijvoorbeeld naar de zee, banen ons een weg door de jungle of brengen een bezoek aan een indianendorp. Spelenderwijs wordt binnen de les ook aandacht besteed aan ademhaling, lichaamshouding, samenwerking en kindermeditatie.

Kinderyoga vergroot de fysieke mogelijkheden van kinderen en er ontstaat meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Kinderen leren zich ontspannen en beter te functioneren in een groep. Maar vooral…. ze vinden het superleuk om te doen!!

 

 

Avonturen-yoga voor meisjes van 7-11 jaar: Cursus 10x

 

Waar?         Kinderfysiotherapiepraktijk Bengels en Kanjers, de oude munt 24, Amersfoort (Nieuwland)

Wanneer?  vrijdagmiddagen, 15.30-16.45 uur. Start 12 januari. Geen les in de voorjaarsvakantie. Laatste keer 23 maart.

Prijs?           95,00 eu voor 10 lessen van 75 minuten

 

In de yogaserie die start in januari staat elke week een kleur centraal. Die kleuren komen overeen met energiepunten in je lichaam. Bij elke kleur hoort een thema. De les van die week zal daar over gaan, en we besteden extra aandacht aan dat deel van je lichaam. De opbouw en inhoud van elke les is net zo speels als je gewend bent van de landen-avonturen. Dus met spel, muziek, ontspanning, iets creatiefs en vooral ook weer een hoop plezier en gezelligheid!

 1. Rood – bekken – met beide benen stevig op de grond staan, je plek zelfbewust innemen
 2. Oranje – buik – plezier hebben in het leven, gevoelens
 3. Geel – gebied boven je navel – kracht, zelfvertrouwen, moed, voor jezelf opkomen
 4. Groen – hart – vriendelijkheid (naar jezelf en naar anderen), samenwerking
 5. Blauw – keel- jezelf laten horen, je mening geven, eerlijkheid, creativiteit
 6. Paars – hoofd- intuïtie, je eigen wijsheid, concentratie
 7. Wit – kruin – gedachtenkracht (helpende en niet helpende gedachtes), bewust zijn van het mooie van elke dag, wensen

In les 8 herhalen we alles nog een keer door te spelen over alle kleuren samen.

De laatste 2 lessen geef ik vorm met de kinderen samen. Misschien dat we er op uitkomen om een van de thema’s van de voorgaande lessen te verdiepen, of dat we een yoga-reisje doen naar een zelfgekozen land. Of dat we met elkaar een les samenstellen met die oefeningen die we allemaal het leukst vonden, zodat we een superafsluiting hebben. Op deze manier wordt de yogales ook echt hun eigen yogales!

Yoga-avonturen zijn er voor alle meisjes tussen de 7 en 12 jaar. Een fijn moment in de week waar je ontspannen jezelf kan zijn, jezelf leert kennen, andere kinderen leert kennen en even lekker alle drukte van de week los kan laten!

Avonturen-yoga voor meiden uit groep 5, 6 en 7

via Kies je Kunst/Kies je sport : oktober en november 2017

aansluitend vanaf 10 januari reeks van 7 lessen

 

Waar?         Kinderfysiotherapiepraktijk Bengels en Kanjers, de oude munt 24, Amersfoort (Nieuwland)

Wanneer?  woensdagmiddagen, 15.30-16.45 uur

Prijs?          3 introductielessen via Kies je Kunst en Kies je Sport voor 10 eu.

 

In mijn lessen neem ik je mee op Yoga-Avontuur. Een dagje naar het strand, een reis door de woestijn, naar een indianendorp… in een yoga-avontuur is alles mogelijk!

Tijdens de lessen doen we natuurlijk yoga, maar dat niet alleen! We gaan ook spelen, tekenen, fantaseren, bewegen op muziek, samen een spel doen, kletsen en gezellig thee drinken.

Yoga-avonturen is voor alle meiden uit groep 5, 6 en 7. Een fijn moment in de week waar je ontspannen jezelf kan zijn, jezelf leert kennen, andere meiden leert kennen en even lekker alle drukte los kan laten. Je hoeft er niet sportief voor te zijn of al eens aan yoga gedaan te hebben.

Kom je meedoen? Leuk!

Trek (sport)kleding aan waar je gemakkelijk in kan bewegen. Yoga doen we op blote voeten. Als je het lekker vindt kan je nog een paar dikke sokken en/of een fleecedekentje meenemen.

 

Opgeven introductie via Kies je Sport of Kies je Kunst. Cursusopgave via info@huisvandaan.nl

 

 

Mee op yoga-avontuur in de kerstvakantie?

 

Heb jij zin in een avontuurtje van een uurtje?

Geef je dan op voor een van deze leuke vakantieworkshops bij Huis van Daan!

Een leuke, gezellige les waarin we aan de hand van een thema yoga doen, spelen, bewegen op muziek, ontspannen en creatief bezig zijn. Om mee te doen hoef je geen yoga-ervaring te hebben.

 

Waar?             Kinderfysiotherapiepraktijk Bengels en Kanjers in Nieuwland, De oude munt 24

Wanneer?       vrijdag 5 januari om 15 uur (7-11 jaar)

Kosten?            7,00 eu per kind

Opgeven?         info@huisvandaan.nl

Doe gemakkelijk zittende kleding aan waarin je je lekker kan bewegen!

 

 

Avonturen-yoga voor kinderen van 4-6 jaar

 

Waar?         Kinderfysiotherapiepraktijk Bengels en Kanjers, de oude munt 24, Amersfoort (Nieuwland)

Wanneer?  Zaterdag 11.30-12.30 uur

Prijs?           50,- eu voor 5x

5 Leuke creatieve en actieve lessen waarin we aan de hand van een prentenboek of een thema yoga doen, zingen, dansen, tekenen en spelen. Een wandeling door het kabouterbos, naar de boerderij of een dagje naar het strand… in een yoga-avontuur is alles mogelijk!

De opbouw van de les is steeds hetzelfde, wat houvast en herkenning geeft. Er is afwisseling in actieve en rustige momenten, op jezelf zijn en dingen samen doen. Let op! In de kennismakingsles doen kinderen samen met een ouder mee. In de lessen erna komen ze alleen.

Peuteryoga (2-4 jaar, met ouder)

Bewegen, spelen, dansen, zingen, yoga

3 ochtenden voor kindjes van 2-4 jaar en hun papa, mama, oma, opa of oppas

 

Waar?         Kinderfysiotherapiepraktijk Bengels en Kanjers, de oude munt 24, Amersfoort (Nieuwland)

Wanneer?  op dit moment is er geen reeks gepland. Bij interesse stuur even een mailtje, dan kijken we naar de mogelijkheden

Prijs?           30 eu voor 3x (per duo)

 

Zin om lekker actief samen bezig te zijn met je peuter? We gaan met elkaar zingen, dansen en spelen. Een ongedwongen moment plezier en contact voor jou en je kindje. Samen met andere kindjes en hun ouders.

Kinderen hebben een natuurlijke behoefte aan bewegen en de wereld om hen heen spelend te ontdekken. Meedoen aan de yogaspellessen  is een fijne manier om aan deze behoefte tegemoet te komen. Je kindje ontdekt en ervaart op een leuke ontspannen manier zijn/haar lichaam en de (bewegings)mogelijkheden ervan.

Door de oefeningen wordt je kind sterker, zowel fysiek als op (sociaal-)emotioneel gebied. Yogaspel bevordert de motorische ontwikkeling van kinderen. Maar ook de doorbloeding neemt toe, wat goed is voor de groei van botten, spieren en organen. Daarnaast nemen lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen en het aanvoelen van (eigen en andermans) grenzen toe. Yoga biedt ontspanning in een vaak drukke wereld waarin kinderen al jong veel prikkels op zich af krijgen. Yoga is een fijne manier om al deze prikkels te verwerken en te ontladen.

Maar… naast deze positieve effecten, zijn de lessen natuurlijk vooral heel leuk! Een moment van plezier en ontspanning. Voor kinderen, maar ook voor ouders!

De opbouw van de peuterles is steeds hetzelfde, met terugkerende elementen die voor houvast en herkenning zorgen. Er is afwisseling tussen beweegspelletjes en momenten van rust en ontspanning. De inhoud is een combinatie van peuterdans, yoga, Sherborne bewegingsspel, sensomotoriek-  en massagespelletjes. We sluiten af met een kopje thee en een sapje, zodat er ook tijd is voor de ouders om even te kletsen en voor de kindjes om zelf te spelen. Van jou als ouder wordt een actieve deelname verwacht. De maximale groepsgrootte is 8 kindjes.

Als je meer wil weten of even wil overleggen, mail of bel gerust even.