Yoga

Kinderyoga: spelen, bewegen, ontdekken en ontspannen

 

 

We leven met z’n allen in een hele drukke samenleving. Kinderen hebben vaak een vol leven, met school, hobby’s, vriendjes en vriendinnetjes. Superleuk natuurlijk, maar soms is het ook fijn om even niets te hoeven.

Kinderyoga biedt je kind de mogelijkheid om de dagelijkse drukte even los te laten.

Er wordt bij yoga niet gekeken naar prestatie, iedereen kan zichzelf zijn. Of je nu druk bent of juist rustig, heel verlegen of een flapuit, lenig of niet, je bent goed zoals je bent. Iedereen kan meedoen!

Veel mensen hebben bij kinderyoga het beeld van een groep kinderen die een uur lang in de lotushouding aan het mediteren zijn. Niets is minder waar! Een kinderyogales lijkt namelijk maar weinig op een les voor volwassenen. Kinderyoga is beslist geen zweverige bedoening, maar juist stevig met beide benen op de grond! In mijn lessen staan spel, fantasie, plezier en creativiteit centraal. Ik maak gebruik van muziek, spelletjes, bewegen, zingen en tekenen en werk elke les met een thema. Kinderen vinden het heel leuk om in een groep een avontuur te beleven. We gaan bijvoorbeeld naar de zee, banen ons een weg door de jungle of brengen een bezoek aan een indianendorp. Spelenderwijs wordt binnen de les ook aandacht besteed aan ademhaling, lichaamshouding, samenwerking en kindermeditatie.

Kinderyoga vergroot de fysieke mogelijkheden van kinderen en er ontstaat meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Kinderen leren zich ontspannen en beter te functioneren in een groep. Maar vooral…. ze vinden het superleuk om te doen!!

 

We merken dat ze zich heel goed voelt bij jou en de groep. Ze verkent/verlegt haar eigen grenzen, bijv. omdat jij haar regelmatig als eerste een oefening laat doen. Dat vertelt ze altijd na afloop. Ze vindt dat nog steeds spannend, maar doet er in de groep steeds positieve ervaringen mee op. Super waardevol!

Moeder over yoga

 

 

Amersfoort: Avonturen-yoga voor kids van 7-11 jaar

 

Speelse, gevarieerde lessen aan de hand van een thema. Op zoek naar de schat, een middag bij de indianen, een avontuurtje in de ruimte, chillen op het strand… in een yoga-avontuur is alles mogelijk! Naast yoga, ademspel en kindermeditatie is er veel ruimte voor samenwerken en creativiteit.

Waar?         Kinderfysiotherapiepraktijk Bengels en Kanjers, de oude munt 24, Amersfoort (Nieuwland)

Wanneer? Op dit moment zijn er geen lessen

Kosten?  

Kennismakingsles/introducees   5,-

Pakket van 4 lessen                       40,00

 

 

 

Mee op yoga-avontuur in de vakantie?

 

Heb jij zin in een avontuurtje van een uurtje?

Geef je dan op voor een van deze leuke vakantieworkshops bij Huis van Daan!

Een leuke, gezellige les waarin we aan de hand van een thema yoga doen, spelen, bewegen op muziek, ontspannen en creatief bezig zijn. Om mee te doen hoef je geen yoga-ervaring te hebben.

 

Waar?             Kinderfysiotherapiepraktijk Bengels en Kanjers in Nieuwland, De oude munt 24

Wanneer?       hou de info op de website in de gaten

Kosten?            8,00 eu per kind

Opgeven?         info@huisvandaan.nl

Doe gemakkelijk zittende kleding aan waarin je je lekker kan bewegen!

 

 

Peuteryoga (2-4 jaar, met ouder)

Bewegen, spelen, dansen, zingen, yoga

3 ochtenden voor kindjes van 2-4 jaar en hun papa, mama, oma, opa of oppas

 

Waar?         Kinderfysiotherapiepraktijk Bengels en Kanjers, de oude munt 24, Amersfoort (Nieuwland)

Wanneer?  op dit moment is er geen reeks gepland. Bij interesse stuur even een mailtje, dan kijken we naar de mogelijkheden

Prijs?           30 eu voor 3x (per duo)

 

Zin om lekker actief samen bezig te zijn met je peuter? We gaan met elkaar zingen, dansen en spelen. Een ongedwongen moment plezier en contact voor jou en je kindje. Samen met andere kindjes en hun ouders.

Kinderen hebben een natuurlijke behoefte aan bewegen en de wereld om hen heen spelend te ontdekken. Meedoen aan de yogaspellessen  is een fijne manier om aan deze behoefte tegemoet te komen. Je kindje ontdekt en ervaart op een leuke ontspannen manier zijn/haar lichaam en de (bewegings)mogelijkheden ervan.

Door de oefeningen wordt je kind sterker, zowel fysiek als op (sociaal-)emotioneel gebied. Yogaspel bevordert de motorische ontwikkeling van kinderen. Maar ook de doorbloeding neemt toe, wat goed is voor de groei van botten, spieren en organen. Daarnaast nemen lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen en het aanvoelen van (eigen en andermans) grenzen toe. Yoga biedt ontspanning in een vaak drukke wereld waarin kinderen al jong veel prikkels op zich af krijgen. Yoga is een fijne manier om al deze prikkels te verwerken en te ontladen.

Maar… naast deze positieve effecten, zijn de lessen natuurlijk vooral heel leuk! Een moment van plezier en ontspanning. Voor kinderen, maar ook voor ouders!

De opbouw van de peuterles is steeds hetzelfde, met terugkerende elementen die voor houvast en herkenning zorgen. Er is afwisseling tussen beweegspelletjes en momenten van rust en ontspanning. De inhoud is een combinatie van peuterdans, yoga, Sherborne bewegingsspel, sensomotoriek-  en massagespelletjes. We sluiten af met een kopje thee en een sapje, zodat er ook tijd is voor de ouders om even te kletsen en voor de kindjes om zelf te spelen. Van jou als ouder wordt een actieve deelname verwacht. De maximale groepsgrootte is 8 kindjes.

Als je meer wil weten of even wil overleggen, mail of bel gerust even.